“Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1.600 pentru agenti de politie, 700 pentru subofiteri jandarmi, 300 pentru subofiteri pompieri si 280 pentru politisti de frontiera. Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune — femei si barbati, cu exceptia celor aprobate la scoala de Subofiteri si Protectie Civila “Pavel Zaganescu” Boldesti care sunt doar pentru barbati”, informeaza un comunicat al MAI transmis vineri AGERPRES.

Recrutarea candidatilor se realizeaza, in functie de domiciliu, respectiv resedinta acestora, de catre departamentele de resurse umane de la nivelul unitatilor teritoriale si centrale ale Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Inspectoratului General al Jandarmeriei si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

“Cererile-tip de inscriere pentru admitere in sesiunea ianuarie 2018 se depun de catre candidati la departamentele de resurse umane pana la data de 5 decembrie 2017. Candidatii depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzatoare”, se arata in comunicat.

Tematica si bibliografia de concurs, etapele de inscriere a candidatilor si planificarea probelor de concurs se vor afisa pe site-ul oficial al fiecarei unitati de invatamant.

Scolile postliceale ale MAI organizeaza concursurile de admitere in perioada 13-21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecarei scoli. Proba de verificare a cunostintelor consta intr-un test scris. Pe langa testul scris, candidatii vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic si evaluarea medicala.

Scolile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie sunt Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” din Campina — 1.300 locuri, Scoala de Agenti de Politie “Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca — 300 locuri, Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera “Avram Iancu” din Oradea — 280 locuri, Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Dragasani — 350 locuri, Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi “Petru Rares” din Falticeni — 350 locuri si Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila “Pavel Zaganescu” — Boldesti — 300 locuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și