Conducerea PNL a discutat în şedinţa de marţi despre mai multe măsuri pe care vor să le prezinte în cadrul coaliţiei, partidele aflate la guvernare urmând să se reunească de la ora 18:00 pentru a discuta priorităţile sesiunii legislative care a început astăzi.

Conform informaţiilor Observator, liderii PNL au discutat despre proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, dar şi despre posibilitatea de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani.

Dacă ar exista un consens în coaliţie, ar urma ca acest proiect să fie asumat de Guvern, în Parlament, pentru a nu fi atacat la CCR.

Iniţiativa legislativă aduce o serie de reglementări şi pentru femeile care ocupă funcţii publice. ”La data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter excepţional, pentru femeile care ocupă funcţii publice şi care îşi exercită opţiunea în scris pentru continuarea raportului de serviciu, în termen de 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, a pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare”, precizează proiectul de lege. În plus, conform sursei amintite, ”vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare- dezvoltare este de 65 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, cu posibilitatea continuării activităţii, la cerere, în condiţiile legii, până la împlinirea vârstei de 70 de ani”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și