Între orele 07.00 — 21.00, polițiștii au constatat 125 de contravenții, ce au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de peste 26.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

La Baia Mare, pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au urmărit identificarea și sancționarea atât a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor cât și a pietonilor care nu respectă prevederile legale privind traversarea.

Astfel, au fost sancționați 14 conducători auto și 82 de pietoni. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 10 permise de conducere.

La Baia Sprie, polițiștii, însoțiți de reprezentanți ai Registrului Auto Român Maramureș, au organizat o acțiune de prevenire a producerii accidentelor rutiere pe fondul stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost controlate și verificate 34 de autovehicule și pentru neregulile constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale. De asemenea, în cinci cazuri, polițiștii au luat măsura complementară de retragere a certificatului de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

La Tăuții Măgherăuș, polițiștii au acționat pe principalele artere de circulație din oraș pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Ei au verificat 22 de autovehicule și au legitimat 24 de persoane. Abaterile constatate au fost sancționate cu amenzi în valoare de aproximativ 2000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și