În cadrul acţiunii organizate poliţiştii au urmărit depistarea şi sancţionarea persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi comerciale fără a respecta normele legale în domeniu.

Au fost verificate 29 de societăţi comerciale, 18 persoane fizice şi patru autovehicule şi pentru neregulile constatate au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale astfel: patru sancţiuni pentru nerespectarea O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi alte patru pentru încălcări ale Legii nr. 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 2 700 de lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150 kg de legume fructe şi produse alimentare, în valoare totală de aproape 700 de lei.

Tot pentru depistarea actelor de comerţ ilicit au acţionat şi poliţiştii Postului Comunal Lăpuş. Aceştia au identificat pe raza localităţii o femeie în vârstă de 52 de ani care, în calitate de administrator al unui magazin, oferea spre vânzare ţigări, alcool şi cafea, fără a deţine documentele prevăzute de lege.

Marfa găsită, respectiv 60 pachete cu ţigări, 20 litri alcool şi 10 kg de cafea, a fost confiscată de poliţişti iar societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și