Ieri, 14 octombrie, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare împreună cu cei de la Secţia 1 Poliţie Rurală Groşi şi Postul de Poliţie Recea, au desfăşurat o amplă acţiune pe principalele artere de circulaţie din municipiul Baia Mare.

Având în vedere că viteza excesivă reprezintă una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulaţie, poliţiştii au acţionat cu autospeciale dotate cu aparatură video radar de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

De asemenea, poliţiştii au urmărit
să-i determine pe conducătorii auto să respecte normele rutiere în vigoare şi să-i responsabilizeze cu privire la pericolele la care se expun în momentul în care încalcă legislaţia.
Astfel, poliţiştii au depistat un număr mare de şoferi care au comis abateri de natură contravenţională. Ei au controlat 180 de autovehicule şi în urma verificărilor au constatat 188 de contravenţii, dintre care 61 au fost încălcări ale regimului legal de viteză. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 54 000 de lei.

Poliţiştii maramureşeni acţionează şi constată zilnic un număr mare de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În acest context, ei atrag atenţia asupra faptului că fiecare participant la trafic, prin comportamentul adoptat, influenţează gradul de siguranţă rutieră. Şoferii care circulă cu viteză excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, fără să deţină permis sau se urcă la volan chiar dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, pun în pericol atât viaţa şi integritatea lor corporală, cât şi a celorlalte persoane care se deplasează regulamentar pe drumurile publice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și