Poliţişti de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi transporturi au desfăşurat la finalul săptămânii trecute activităţi suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Astfel, au fost constatate 44 de infracţiuni, dintre care 25 la regimul circulaţiei rutiere, 13 de natură judiciară iar şase de altă natură. Poliţiştii au identificat 33 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 741 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 168 000 de lei.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi staţiunile turistice, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale în marile oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie.

Astfel, au fost aplicate 592 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea au fost reţinute 33 de permise de conducere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitei legale de viteză şi au fost retrase, pentru nereguli tehnice, 15 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi liniştii publice şi protejarea populaţiei împotriva comerţului ilicit, poliţiştii au constatat 137 contravenţii prevăzute de Legea 12/1990 şi Legea 61/1991şi au confiscat bunuri în valoare de peste 2 000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și