Potrivit informaţiilor furnizate de către Consiliul Judeţean Maramureş, cele mai lungi tronsoane de drum pietruit măsoară 20 km. Sunt două astfel de tronsoane şi anume Zona Izvoare, respectiv
legătura dintre Platoul Izvoare şi Gutin, Platoul Izvoare şi Baraj si Platoul Prelucilor, respectiv diferite capete de drumuri de legătură de la Preluca Nouă până în zona Şomcuta Mare.

”Este o ruşine să mai avem încă drumuri de pământ, dar nu avem ce face. S-au mişcat lucrurile un pic pe drumurile naţionale, a se vedea tronsonul de drum dintre Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus, Baia Mare - Dej şi Baia Mare - Satu Mare, dar în rest nimic.

Drumurile comunale sunt sub orice critică. Noi am reuşit anul trecut să asfaltăm un kilometru de drum judeţean. Noi avem încă drumuri de pământ, sunt cele de acces în cătune. Aici, în Poienile de sub Munte, nu a fost niciodată colectiv. Şi atunci aceste drumuri trec peste proprietăţi private, cum este şi drumul care face legătura cu Vişeu de Sus. Oamenii nu vor să renunţe la pământul lor, nu înţeleg că dacă ar fi drumul asfaltat ar putea merge acasă la el cu maşina, ar putea ajunge pompierii mai repede ş.a.m.d”, a declarat primarul localităţii Poienile de sub Munte, Ştefan Oancea.

Iată tronsoanele de drumuri pietruite:

Vima Mică -Ileanda (drum de legătură) - aproximativ 3 km

Bicaz- - Baba (judeţul Satu Mare) - aproximativ 4 km

Vicea - Cehu Silvaniei - aproximativ 3 km

Asuaju de Sus - Fărcaşa (drumul care face legătura între cele două localităţi şi trece prin judeţul Satu Mare) - aproximativ 2 km

Drumul Judeţean Vima Mare - Boiu Mare (prin Româneşti) - aproximativ 12 km

Botiza - Poienile Izei - 5 km

Lunca la Tisa - Valea Vişeului - aproximativ 12 km

Suciu de Sus - legătura cu judeţul Bistriţa Năsăud - aproximativ 6 km

Drumuri de pământ - 50 km total în Maramureş

Bârsana - Petrova şi Bistra - Lunca la Tisa pe o lungime totală de aproximativ 25 km

Vişeu de Sus - Poienile de sub Munte - aproximativ 10 km

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și