În unitățile de învățământ din municipiul Sighetu Marmației polițiștii de la Poliția Municipiului Sighetu Marmației au desfășurat acțiuni cu privire la respectarea regulilor de circulație de către pietoni și bicicliști.

Ei le-au explicat elevilor importanța respectării regulilor de circulație pentru a evita să fie implicați în accidente rutiere. Scopul activităților de prevenire a fost de a-i determina pe copii să țină cont de semnificația indicatoarelor rutiere, de culoarea semaforului și să înțeleagă că strada nu este un loc de joacă. Fie că se deplasează cu bicicleta sau circulă ca pietoni, regulile trebuie respectate.

Traversarea străzii acolo unde nu există semafor, indicatoare rutiere sau locuri marcate se poate realiza la colțul străzii, cu condiția bunei asigurări atât în partea stângă, cât și în partea dreaptă că drumul este liber și anticipării corecte a distanței vehiculelor aflate în mers.

De asemenea, pe timpul deplasării cu biciclete sau role au fost recomandate purtarea echipamentului de protecție (căști, cotiere, genunchiere).

O altă activitate desfășurată de polițiștii rutieri a avut loc în colaborare cu Serviciul de Ambulanță Sighetu Marmației pentru respectarea legislației rutiere referitoare la acordarea de prioritate vehiculelor cu regim prioritar de circulație și obligațiile conducătorilor de
autovehicule aflate în trafic.

Pentru salvarea vieții unei persoane aflate în suferință, reamintim șoferilor că vehiculele care folosesc semnalele luminoase și sonore execută misiuni de serviciu trebuie să li se asigure deplasarea nestânjenită, indiferent de direcția de deplasare și să elibereze banda pe care se deplasează vehiculul cu regim prioritate de circulație, oprind cât mai aproape de bordură sau acostament.

Organizatorii manifestării au ținut să precizeze că în perioada desfășurării concursului de Trial Off-Road, la categoriile ”Open Extrem” și ”Standard” nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să pună în pericol viața echipajelor înscrise în concurs (șapte echipaje la ”Open Extrem”, respectiv 28 de echipaje la ”Standard”), respectiv integritatea fizică a spectatorilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și