R.L. a fost condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis şi este implicat în activităţi de colectare şi valorificare a ţigărilor de provenienţă ucraineană introduse prin contrabandă în ţară. R.L., împreună cu mama sa, P. M., şi o altă persoană, A. M., cu care este, de asemenea, în relaţii de rudenie, au colectat mai multe ţigări de provenienţă ucraineană introduse ilegal în ţară, pe care intenţionau să le comercializeze în Baia Mare. Cei trei au încărcat ţigările într-un autoturism, condus de P.M., iar cei doi urmau să asigure securitatea transportului deplasându-se în faţa autoturismului condus de către P.M. cu un alt autoturism, condus de R.L. Pentru a evita controalele efectuate de poliţiştii de frontieră, au ales un traseu mai puţin circulat, prin Bârsana şi Baia-Sprie, dar cele două autoturisme au fost reperate în trafic şi, întrucât se aflau în atenţia poliţiştilor, s-a pornit în urmărirea acestora. Astfel, s-a procedat la alertarea unei patrule care se afla în misiune în zona localităţii Budeşti şi care a fost dirijată spre localitatea Cavnic.


Cum au fost prinşi inculpaţii

La intrarea în localitatea Cavnic, poliţiştii de frontieră au ajuns din urmă autoturismul condus de femeie şi i-au făcut semnale regulamentare de oprire. Femeia a simulat că se va conforma, ieşind cu autoturismul de pe acostament, însă în momentul în care un poliţist de frontieră s-a apropiat de maşină, femeia a demarat, continuându-şi deplasarea cu viteză.

Oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului şi, după ce au parcurs o mică distanţă, au observat că acesta s-a angajat în depăşirea celuilalt autoturism, la volanul căruia se afla fiul femeii. După efectuarea depăşirii autoturismului condus de fiu, s-a interpus între autoturismul urmărit şi autospeciala poliţiştilor de frontieră şi a efectuat manevre de împiedicare a acesteia prin viraje succesive stânga-dreapta. La un moment dat, conducătorul autospecialei a reuşit să intre în depăşirea autoturismului condus de fiu, însă acesta a efectuat o manevră de acroşare intenţionată Folosind armamentul din dotare, poliţiştii de frontieră au efectuat trageri de avertisment, moment în care autoturismul condus de fiu s-a oprit pe mijlocul drumului, iar acesta a trecut de la volan pe bancheta din spate, iar celălalt bărbat rămânând pe bancheta din dreapta conducătorului auto. Autoturismul condus de mamă şi-a continuat deplasarea spre Baia Mare, însă din cauza vitezei cu care circula, în dreptul unui imobil, la intrarea în oraşul Cavnic a părăsit partea carosabilă, intrând în grădina aferentă imobilului, unde s-a izbit de o fundaţie din beton. Mama a fost reţinută de poliţiştii de frontieră lângă autoturism, iar în interiorul acestuia au fost descoperite 12.452 pachete de ţigări.

„Cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: contrabandă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, distrugere”, a spus Ioan Ardelean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și