Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) spun că şi elevii maramureşeni vor beneficia de aceste manuale. „Dacă este decizia Ministerului Educaţiei, înseamnă că se extinde pe toată ţara. Fiind învăţământ obligatoriu, învăţământ de stat, programa este aceeaşi pentru toţi, iar manualele pe care le oferă Ministerul Educaţiei cu titlu de gratuitate sunt aceleaşi”, a declarat Pavel Filip, purtător de cuvânt al ISJ Maramureş.

Manualele în format electronic reprezintă o premieră în învăţământul românesc, iar părerile sunt împărţite în privinţa acestora. „Până acum nu au fost folosite, dar Ministerul Educaţiei încearcă să introducă manualele electronice. Acum o să vedem, probabil cu titlu experimental se vor trage nişte concluzii, se va vedea dacă se va extinde pentru toate disciplinele. Aici părerile sunt împărţite. Unii sunt de acord şi zic că învăţarea este extraordinară şi cu randament foarte bun în condiţiile în care este asistată de calculator, iar pe de altă parte, sunt protestatarii care spun că se exagerează, copilul nu depune efort, nu-şi dezvoltă operaţiile gândirii şi ar avea repercusiuni. Dar dacă Ministerul Educaţiei a optat aşa, înseamnă că are la bază suportul ştiinţific pentru treaba aceasta”, a precizat Pavel Filip.

De asemenea, Ministerul Educaţiei Naţionale subliniază că se continuă procesul de modernizare a programelor şcolare şi a conţinuturilor educaţionale, prin introducerea manualelor digitale, începând cu noul an şcolar, iar asta „în pofida tuturor piedicilor venite din partea unor editori”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet