Ieri, la ora 15.35, poliţiştii din Săcel au fost sesizaţi că, pe DN 17C, a avut loc un eveniment rutier în urma căruia o fetiţă a fost accidentată. Poliţiştii au constatat că o femeie de 45 de ani, domiciliată în oraşul Năsăud, care se deplasa cu un autoturism dinspre Moisei spre Săcel, a surprins şi accidentat o fetiţă de şapte ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma impactului, minora a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la Spitalul orăşenesc Borşa unde a rămas internată sub supraveghere medicală.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În jurul orei 19.30, un accident similar a avut loc şi pe raza localităţii Băiţa.

Un bărbat de 32 de ani din localitate care se deplasa cu un autoturism, a surprins şi accidentat o minoră de şase ani care a traversat strada prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure.

Impactul s-a soldat cu rănirea fetiţei, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Baia Mare unde a beneficiat de îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.

În momentul producerii accidentului, conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările iar la finalizarea lor vor propune măsuri.

Părinţii sunt responsabili de educaţia rutieră şi siguranţa copiilor lor. Ei au datoria de a-i învăţa pe aceştia regulile de circulaţie, în special cele privind traversarea drumurilor publice şi de a nu-i lăsa nesupravegheaţi în preajma arterelor de circulaţie.

Citește și

Comentarii