Elevii cu media maximă la Evaluarea Naţională au fost răsplătiţi cu câte 2.000 lei, în timp ce elevii cu media zece la bac au primit câte 3.000 lei. Candidaţii premiaţi în urma rezultatelor de la Evaluarea Naţională sunt Alexandra Diana Gavrilaş (de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Baia Mare), Gavriş Nicolae Vancea (de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Săliştea de Sus) şi Bianca-Iulia Rozs (de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Baia Mare), iar nota zece la Bacalaureat a fost obţinută de Diana Cezara Toader (de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare) şi Doru-Mihai Vatavului (de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” Târgu Lăpuş).

„Am demonstrat că şi cei de peste deal pot să obţină rezultate bune”

Cei trei absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională spun că se bucură că munca le-a fost răsplătită, iar mai departe vor urma licee de top din judeţul Maramureş şi nu numai.

„Pentru mine, acest premiu a însemnat aprecierea muncii, a însemnat un ajutor, pentru că elevii trebuie încurajaţi să înveţe şi să reuşească să exceleze în ceea ce fac. Cât despre liceu, eu vreau să merg la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare, la Ştiinţele naturii”, mărturiseşte Alexandra Diana Gavrilaş. „E frumos să ştii că cineva îţi apreciază munca şi că te răsplăteşte pentru ceea ce faci. Mai departe, voi merge la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, la Ştiinţe sociale”, spune Bianca-Iulia Rozs, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Baia Mare.

Cel de-al treilea elev care a obţinut media maximă la Evaluarea Naţională va merge la un liceu din Cluj-Napoca. „E ceva nou, pentru că, de obicei, cei din Baia Mare au fost în centrul atenţiei, dar am demonstrat că şi cei de peste deal pot să obţină rezultate bune. Mai departe, voi merge la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă din Cluj”, la profil de matematică-informatică intensiv engleză”, a declarat Gavriş Nicolae Vancea, absolvent al Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Săliştea de Sus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!