În această zonă s-a circulat îngreunat, în condiții de iarnă, din cauza zăpezii de pe carosabil. Din fericire, nu s-au înregistrat blocaje, însă mașinile de mare tonaj în înaintat cu dificultate.

Trebuie spus că primele ninsori au apărut deja, la fel și primele probleme din acest an din România. Jandarmeria Bistrița Năsăud recomandă tuturor celor interesați de traversarea DN 17D - Valea Mare - Pasul Rotunda - Cârlibaba, să evite să facă acest lucru, stratul de zăpadă fiind deja în zonă de aproape 10 cm.

Potrivit unui comunicat de presă, jandarmii montani din Rodna execută permanent patrulări specifice cu rol preventiv în zona Pasul Rotunda, Valea Blaznei și Valea Măriilor cu scopul de a identifica eventuale probleme ale celor ce se află în zonă. Din fericire nu au fost constatate probleme privind anumite blocaje care s-ar fi putut produce din cauza ninsorii.

Jandarmii montani din Rodna și Piatra Fîntînele țin permanent sub observație zonele în care turiștii s-ar putea confrunta cu situații dificile din cauza condițiilor meteorologice, organizându-se acțiuni de patrulare în special pe traseele cele mai frecventate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și