Un elev din Petrova a primit 9,40 în urma contestaţiei la proba de matematică a examenului de bacalaureat, după ce iniţial a fost notat cu 4,05. Nu se cunoaşte deocamdată dacă eroarea a aparţinut corectorilor sau notarea greşită a fost cauzată de alte motive. Cert este faptul că este primul caz din Maramureş în care o astfel de greşeală ajunge în opinia publică.

Reprezentanţii ISJ Maramureş spun că a fost o greşeală a profesorilor evaluatori de la centrul din Baia Mare în cazul elevului P.V.R. "Au trecut nota greşită de pe borderou pe lucrări. Nota corectă trebuia să fie de 9,40. A fost o chestiune de neatenţie. Mai multe persoane au greşit. Nu s-a mai întâmplat niciodată o asemenea diferenţă de notă între cea dată iniţial şi cea dată în urma contestaţiei. ISJ Maramureş s-a autosesizat şi a demarat o anchetă în acest caz", a arătat Livia Pop, secretarul comisiei judeţene de bacalaureat.

Potrivit informaţiilor, centrul de evaluare unde s-a comis eroarea a fost la Şcoala nr. 18, unul din cele trei organizate în Baia Mare. Mai trebuie spus că un caz similar, însă mai puţin şocant, s-a consumat la această sesiune de bacalaureat din Maramureş, la Colegiul Tehnic "George Bariţiu". O elevă a fost notată la fizică iniţial cu 5, iar în urma contestaţiei, a primit 8. Şi în acest caz, ISJ Maramureş a demarat o anchetă.

Conform procedurii, o diferenţă de mai mult de 1,5 puncte necesită o a treia echipă de evaluare care să ofere nota finală.

Detaliile pot fi consultate pe bacalaureat.edu.ro!

- See more at: http://www.infomm.ro/ro/detalii/fabulos-un-elev-maramuresean-a-primit-la-matematica-9-40-dupa-ce-a-fost-evaluat-initial-cu-4-05-cine#sthash.AmW8AgQ5.nggTXEbC.dpuf

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet