Conform datelor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, șase cazuri au fost depistate în mediul urban și trei în mediul rural. De asemenea, anul trecut a fost înregistrat și un caz de malarie, în mediul urban.

Boala Lyme este o boală infecţioasă produsă de o bacterie (Borrelia Burgdorferi), transmisă omului prin muşcătura de capuşă (deşi nu toate capuşele sunt purtătoare ale bacteriei Bb).
Lyme mai este supranumită şi "boala cu 1000 de feţe" din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează foarte bine simptomele altor boli

Simptome ale bolii Lyme: pată / pete care se muta pe corp (ECM - eritemul cronic migrator - îmbolnăvire relativ recentă - Lyme stadiul 1) transpiraţii puternice febră dureri musculare (ca în timpul unei gripe) dureri de cap (idem) pată roşie la locul muşcăturii de căpuşă stare slăbiciune, oboseală marcată tulburări de somn tulburări de vedere (privire înceţoşată, dublă etc.) dureri articulare (Lyme stadiu 2 - boala este deja cronică / vechime de minim 5-6 luni de la debut) dureri în tendoane, călcâiul lui Ahile etc. dureri şi/sau usturimi în muşchi tulburări cardiace şi neurologice (stadiul 3) amorţeli ale membrelor, capului etc. înţepături (ca acele de cactus) furnicături (ca şi cum s-ar mişca pe/sub piele nişte furnici) urzicături (ca şi cum ai fi fost urzicat) tulburări de înghiţire tulburări de urinare (frecvent, senzaţia imperioasă de a urina) ameţeli dureri de cap senzaţia de "nisip în ochi" sau "urzicaturi în ochi" etc. paralizii ale feţei (Bell) sau ale membrelor tulburări psihiatrice: depresie, anxietate, atacuri de panică, obsesii, fobii, tulburări obsesiv compulsive sau emoţionale (care mimează bipolaritatea/depresia maniacală) etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet