Numărul infecţiilor respiratorii a depăşit limita maximă din ultimii cinci ani.
Este vorba despre un copil sub patru ani şi patru persoane din grupa de vârstă de peste 65 de ani, scrie Adevărul.

„Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute se situează peste limita maximă aşteptată în această săptămână, în trend descendent faţă de ultimele săptămâni din sezonul de supraveghere 2017-2018, dar peste limita maximă din ultimii cinci ani de supraveghere.
Au fost luate în supraveghere, conform Metodologiei de supraveghere, două suspiciuni de gripă la grupa de vârstă 50-64 de ani trimise la laboratorul de referinţă pentru confirmare; ambele au fost negative la virus gripal Tip A şi Tip B”, arată reprezentanţii DSP Maramureş.

„La nivel judeţean, numărul total de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost de 3009, cu 56,8% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.
Numărul total de cazuri de pneumonii a fost de 387, cu 64,0% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. S-au efectuat 44 de vaccinări antigripale la persoane din grupe cu risc.

În total, în întreg sezonul s-au efectuat 28.284, respectiv toate dozele primite în acest sezon de supraveghere la nivelul judeţului la grupele de risc”, se arată în documentul emis de DSP Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet