Fără să fi participat la vreun concurs organizat de către societatea comercială din partea căreia a fost sunată, victima, încântată de câștig, pentru a putea intra în posesia premiului, a depus suma de 17000 de lei pretinsă de apelant.

Odată ce a depus banii, victima nu a mai putut lua legătura cu așa-zișii reprezentanți ai societății, dându-și seama că a fost înșelată.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune iar la finalizarea lor polițiștii vor propune măsurile legale.

În cursul anului trecut, mai multe persoane din județul Maramureș au fost înșelate prin metodă, Ați câștigat un premiu", modul de operare folosit și în cazul prezentat anterior. În majoritatea cazurilor, demersurile întreprinse și investigațiile efectuate de polițiștii maramureșeni au dus la identificarea persoanelor care au comis aceste înșelăciuni însă nu s-au putut recupera prejudiciile cauzate.

În consecință, pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii maramureșeni vă recomandă să nu dați curs instrucțiunilor primite la telefon de către persoane necunoscute care pretind că reprezintă diferite societăți comerciale și vă anunță că sunteți, fericitul" câștigător al unui premiu reprezentând o sumă substanțială de lei sau euro dar că, pentru a intra în posesia acestuia, trebuie să virați diferite sume de bani în conturile indicate.

Mai mult, aveți în vedere faptul că, dacă nu v-ați înscris la un concurs cu premii constând în bani sau bunuri, nu aveți cum să fiți, fericitul" câștigător.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și