La data de 19 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, efectuează 27 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă.

Percheziţiile sunt efectuate la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Alba (8), Hunedoara (2), Mureş (5), Maramureş (6), Cluj (4) şi Bistriţa Năsăud (2).

Vor fi puse în executare 16 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 lin Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României. Cei în cauză urmează a fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, cele 16 persoane ar fi deţinut, transportat şi comercializat ţigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina.

În urma investigaţiilor efectuate în cadrul dosarului penal, au fost confiscate peste 100.000 de ţigarete provenite din contrabandă.
Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

Conform unor surse ActualMM.ro perchezitii ar avea loc pe raza orasului Borsa. Este vizata gospodaria unui angajat al Electrica. Acesta se pare ca s-ar ocupa si cu contrabanda de tigari ucrainene. Sursele noastre sustin ca echipaje de mascati din judetul Alba au fost in aceasta dimineata la gospodaria suspectului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și