„Vreau să vă spun că sunt foarte supărată. Am fost cu niste clienţi la bancă şi nu mai erau fonduri. Plus că nu se mai iau nici cereri. Dacă cea mai mare bancă nu mai are fonduri, vă daţi seama ce se întâmplă. Se caută apartamente cu două camere, chiar cu trei camere, dar şi cu o cameră. Cel care are un salariu bunicel, vrea un apartament cu două camere. Vor credit cu Prima casă pentru că avansul e de doar 5%. Ori, în cazul unui credit imobiliar, vorbim de avans de 25%-30%. Iar clienţii sunt de regulă tineri, care au profesii liberale cu salarii cât de cât bune”, a spus Zoia Bozău, agent imobiliar.

Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanţii care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului „Prima casă” a fost adoptată de Guvern în şedinţa din 28 septembrie. Ministerul Finanţelor Publice a mai anunţat că fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare şi pre-aprobare la finanţatori.

În total, de la lansarea Programului în 2009 şi până la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garanţii în valoare totală de 16,88 de miliarde de lei. În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este de 0,3%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet