Astfel, jandarmii maramureșeni au constatat aproximativ 40 de abateri de la normele în vigoare, aplicând sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 9000 lei.

Jandarmii au constatat și au luat măsurile impuse de normele legale în cazul a 11 sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice pentru care au aplicat 8 amenzi contravenționale și 3 avertismente scrise.

Echipajele de jandarmi au aplicat 4 amenzi contravenționale pentru refuzul de a prezenta un document de legitimare la solicitarea îndreptățită a organelor legii, pentru care au fost aplicate 3 amenzi contravenționale și un avertisment scris.

Jandarmii maramureșeni au mai intervenit în cazul a 5 sesizări privind consumul de băuturi alcoolice în locuri neamenajate în acest sens, pentru care au aplicat 4 amenzi contravenționale și un avertisment scris.

Pentru alertarea nejustificată a organelor de ordine, o persoană au fost sancționată cu avertisment scris.

Echipajele de jandarmerie au aplicat un număr de 4 sancțiuni contravenționale, respectiv o amendă contravențională și 3 avertismente scrise, unor persoane care apelau la mila publicului.

La sfârșitul acestei săptămâni, personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș aflat în misiuni, a intervenit pentru aplanarea a 8 situații conflictuale, aplicând în acest sens 2 avertismente scrise și 6 amenzi contravenționale.

De-asemenea au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru diferite situații de nerespectare a legislației, respectiv: încălcarea normelor de acces în instituții publice, ridicare de material lemnos fără a avea aprobarea organelor silvice, alungare din locuință etc.

Cetățenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureșeni în situația tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și