Măsurile specifice întreprinse de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au dus la identificarea a patru tineri băimăreni bănuiţi de comiterea mai multor tâlhării pe raza municipiului. Ei au sustras prin violenţă poşete, bijuterii, bani şi alte bunuri cauzând un prejudiciu de pe aproximativ 5000 de lei. Trei dintre aceştia au fost arestaţi preventiv iar celălalt este cercetat în stare de libertate.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Cele mai multe infracţiuni de acest gen sunt comise în locuri publice, în spaţiile comune ale imobilelor sau după lăsarea întunericului. Cel mai adesea, victimele tâlhăriilor comise prin smulgere au fost femei, ele având la vedere bunurile vizate de suspecţi (bijuterii, telefoane mobile, poşete). De obicei suspecţii acţionează rapid, venind în fugă din spatele victimei sau apropiindu-se din sens opus şi smulgând obiectul vizat. Întrucât faptele sunt comise în spaţii deschise, suspecţii au posibilitatea de a se îndepărta cu uşurinţă de victimă, pierzându-se în mulţime sau dispărând pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunilor de tâlhărie şi de furt din buzunare şi genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv:

- Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi anunţaţi poliţia prin Apelul Unic de Urgenţă 112!
- Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul. Viaţa dvs. este mult mai preţioasă decât bunurile. Fiţi atent însă la fizionomia agresorului, pentru a-l putea descrie cât mai bine poliţiei şi pentru a creşte astfel şansele de a fi prins cât mai repede!
- Este bine să evitaţi pe cât posibil aglomeraţiile, iar atunci când nu este posibil controlaţi dacă buzunarul unde aveţi portofelul este în siguranţă sau supravegheaţi-vă poşeta în permanenţă.
- Când staţi la rând pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi sau nu permiteţi să fiţi înghesuit. Hoţii pândesc victima, observă locul unde această ţine banii, telefonul sau alte bunuri de valoare şi vor profita de primul moment de neatenţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și