Cazanul le-a explodat în faţă, tocmai când încercau să îl sigileze. A fost rănit și un muncitor care a suferit arsuri de gradele 2 şi 3, pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului.

Descinderile oamenilor legii au început încă din dimineaţa zilei de miercuri, dar rezultatele anchetei i-au determinat să se întoarcă în seara aceleaşi zile pentru continuarea percheziţiilor. Sarcina primită a fost aceea de a ridica mai multe probe, printre care şi un cazan de fiert ţuica. Cum acesta era sub presiune, în momentul în care a fost mișcat, a explodat.

Poliţia confirmă incidentul şi faptul că unul dintre poliţişti, precum şi muncitorul rănit, au fost transportaţi cu avionul la Bucureşti, la Spitalul de Arşi. „La solicitarea conducerii Poliţiei Române, Prim-ministrul interimar al Guvernului României, Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, a aprobat desfăşurarea unei misiuni aeromedicale cu 2 aeronave pentru transferul de la Baia Mare la Bucureşti, a unui poliţist şi a unui civil.

Cei doi, împreună cu un alt poliţist au suferit arsuri grave în urma unei explozii produse în timpul unor percheziţii efectuate de poliţiştii maramureşeni la sediul unei societăţi comerciale ce funcţiona ilegal. Percheziţiile s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, la sediul unei societăţi comerciale din localitatea Buşag, antrepozit fiscal de producere a alcoolului cu autorizaţia revocată.

Cu ocazia percheziţiilor a fost identificată instalaţia de producere a alcoolului în stare de funcţionare, iar în incinta societăţii percheziţionate au fost găsite mai multe recipiente cu alcool. Conducerea Politiei Române a dispus măsuri pentru ca transferul persoanelor rănite să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi asigură familiile victimelor de tot sprijinul în aceste momente grele”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și