Activităţile de supraveghere au urmărit în principal să verifice dacă participanţii la trafic respectă normele rutiere astfel încât să se evite producerea de accidente iar cei care pun în pericol traficul rutier să fie sancţionaţi.

În intervalul orar menţionat, poliţiştii au constatat 436 de abateri rutiere ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de peste 90 000 de lei. Totodată, faţă de 17 conducători auto s-a aplicat şi sancţiunea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru nerespectarea regimului legal de viteză sau pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost efectuate acţiuni şi împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de defecţiuni tehnice ale autovehiculelor aflate în trafic. Pentru neregulile constatate în acest domeniu, poliţiştii
au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6750de lei şi au reţinut trei certificate de înmatriculare.

De asemenea au fost constatate 10 infracţiuni rutiere, cele mai multe de conducere fără permis sau conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu alcoolemie peste 0,80g/l alcool pur în sânge iar pe numele celor care le-au comis au fost întocmite dosare penale.

Poliţia rutieră atrage atenţia cu privire la necesitatea respectării normelor de circulaţie pentru că doar astfel vom putea circula în siguranţă iar viaţa şi integritatea corporală nu ne vor fi puse în primejdie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet