În ceea ce privește situația cazurilor pozitive de PPA la mistreț, județul Maramureș figurează cu 54 de mistreți găsiți morți și 39 mistreți vânați.

Datele oficiale arată că în Romania la acest moment pesta porcină Africană (PPA) evoluează în 40 de județe, din care în 36 de județe sunt afectați de virusul pestei porcine africane atât porcii domestici cât și mistreții, în două județe sunt afectați de virusul PPA numai mistreții, iar în două județe sunt afectați numai porcii domestici.

ANSVSA precizează că în prezent sunt active un număr de 541 de focare PPA, din care 10 focare în exploatații comerciale și cinci focare în exploatații comerciale de tip A. Maramureșenii trebuie să știe că virusul pestei porcine africane este foarte contagios, poate fi răspândit prin contact direct cu porci infectați, fluide biologice provenite de la porcii contaminați și prin contact indirect prin intermediul echipamentelor agricole, camioanelor sau oamenilor care au venit în contact cu animalele bolnave. Autotitățile spun că din analiza anchetelor epidemiologice efectuate în focarele active, transmiterea bolii a fost fâcută prin nerespectarea măsurilor de biosecuritate și a restricțiilor de mișcare ale animalelor, respectiv administrarea în hrana suinelor a resturilor alimentare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet