Cele 402 efective angrenate au participat la depistarea persoanelor care s-au sustras măsurilor de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor, sprijinirea angajaților Direcției de Sănătate Publică Maramureș în desfășurarea activității, verificarea prin măsuri specifice a respectării interdicției stabilite de către persoanele aflate în evidențe și izolate la domiciliu, acțiuni în domeniul combaterii criminalității economice și respectarea măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, impuse prin declararea stării de urgență. Au fost verificate, la nivelul județului, peste 3280 de persoane cu privire la interdicția stabilită de a rămâne izolate la domiciliu.

Au fost identificate 11 persoane care au încălcat prevederile legislației în vigoare de a rămâne în izolare la domiciliu 14 zile, iar acestea au fost conduse și au intrat în carantină instituționalizată, sub pază. S-au aplicat 261 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 353.000 lei. De asemenea, au fost identificate și sancționate 246 de persoane care nu au respectat măsurile de interdicție a circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei stabilite prin Ordonanța Militară nr.3/2020.

În Maramureș sunt 3540 persoane izolate la domiciliu, statistica ce include și membri familiei. În carantină sunt 360 persoane, venite din țări cu risc din zona roșie, care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

Președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur reamintește cetățenilor importanța respectării ordonanțelor militare, normelor de igienă și de distanțare socială. Toate efectivele din sistemul de siguranță și ordine publică din județul nostru sunt la datorie și acționează în sistem integrat pentru creșterea gradului de siguranță publică pentru cetățeni, dar și pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus - Covid 19.
Precizăm faptul că toate informațiile referitoare la cazurile de persoane infectate cu Covid-19 sunt confirmate sau infirmate de Grupul de Comunicare Strategică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și