Poliţiştii au verificat peste 200 de autoturisme aflate în trafic şi au constatat 137 abateri de la normele rutiere pentru care au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 34 000 lei. De asemenea au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au întocmit 12 dosare penale pe numele unor conducători auto care au săvârşit infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice astfel: în şase cazuri pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, în patru cazuri pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi în două cazuri pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Exemplu:

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.05, poliţiştii Secţiei 1 Groşi au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că la intrarea în localitatea Satu Nou de Jos a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale iar unul dintre conducătorii auto implicaţi se află sub influenţa alcoolului.

La faţa locului poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă. Un tânăr de 21 de ani din Baia Mare, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul autoturismului pe care-l conducea şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită, dar tânărul şofer s-a ales cu dosar penal.

Poliţiştii vă recomandă să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet