Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus cu propunere de întocmire a rechizitoriului și sesizare a instanței de judecată competentă să judece cauza.

”În cadrul urmăririi penale au rezultat probe care fundamentează propunerea rezonabilă că în perioada ianuarie 2015 – iunie 2017, într-un canton silvic de pe raza județului Maramureș au fost efectuate mai multe controale de fond/parțiale, în cuprinsul cărora au fost inserate date nereale, în scopul limitării răspunderii patrimoniale/penale a specialiștilor silvici de canton.

Deși pe suprafața cantonului verificat au fost identificate cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, membrii echipelor de control au întocmit în fals actele de control de fond/parțiale, procese – verbale de contravenție, procese – verbale de reținere în vederea stabilirii provenienței/confiscare/dare în custodie, fișele de carnet de inventariere anexate acestora și avize de însoțire a materialelor lemnoase.

Cei 13 specialiști silvici sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și omisiunea sesizării, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite IPJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet