În acestea au fost angrenate 162 de efective care au procedat la menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, la fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, la, asigurarea pazei locațiilor de carantinare, la depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare, la acțiuni de combatere a criminalității economice.

S-au utilizat în misiuni 38 mijloace de mobilitate. Au fost verificate peste 150 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Din punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate 16 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc și au fost conduse în carantină instituționalizată. S-au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale în valoare de 158095 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare.

În timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 59 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. În județ sunt conform datelor centralizate la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș 17 locații de carantinare.

În izolare la domiciliu sunt 158 de persoane, statistică ce include membri familiei. În carantină sunt 320 de persoane venite din state situate în zona roșie și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este importantă purtarea în spații publice a măștii de protecției sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului. Cetățenii pot apela gratuit pentru suport psihologic și sprijin social TelVerde 0800 070 030, din orice rețea, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-24.00. Facem precizarea că echipajele mixte care se află zilnic la datorie acționează preventiv, iar polițiștilor maramureșeni nu le este stabilit/impus aplicarea unui număr de sancțiuni contravenționale.

Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet