Ieri, 06 aprilie, poliţiştii au prevenit potenţiale tragedii identificând în trafic patru şoferi care s-au urcat la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice. Astfel, au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările faţă de un tânăr de 28 de ani din Baia Sprie, un sighetean de 29 de ani, un bărbat de 32 de ani din Săliştea de Sus şi un altul de 36 de ani din Văleni.

De asemenea, la Cavnic, poliţiştii au identificat o tânără de 19 ani din oraş la scurt timp după ce ar fi provocat avarii la un autoturism parcat pe strada Vasile Lucaciu. Din verificările efectuate s-a constatat că tânăra nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Cercetările continuă iar la finalizarea lor poliţiştii vor propune măsuri legale.

Tot pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii care au acţionat pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier, au constatat peste 150 abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte suma de 32 000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a 14 permise de conducere şi retragerea a două certificate de înmatriculare.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă închisoarea de la unu la cinci ani. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și