Cele 270 de efective angrenate au procedat, prin mijloace specifice, la verificarea interdicțiilor persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor reveniți în țară, depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag sau nu respectă măsura izolării la domiciliu aflate în evidențe, controale în domeniul combaterii criminalității economice, verificarea respectării interdicțiilor impuse societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate, sprijinirea desfășurării activităților de către angajații Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

Au fost verificate la nivelul unităților administrativ-teritoriale peste 3.450 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare. S-au aplicat de către organele abilitate pentru nerespectarea legislației 189 de sancțiuni în valoare de 247.145 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri materiale în valoare de 1.246 lei.

Au fost depistate și identificate patru persoane care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu și care au fost plasate în carantină instituțională, cu plata cheltuielilor aferente. În cadrul misiunilor executate, 149 de persoane nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

Conform datelor centralizate la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș în izolare la domiciliu sunt 3238 persoane, statistică ce include și membri familiei. În carantină se află 904 persoane care au revenit în țară din state din zonă de risc roșie, care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

Au ieșit din izolare la domiciliu 2.855 persoane, respectiv din carantinare 274 persoane.

”Atragem atenția, că începând de astăzi, au intrat în vigoare modificările OUG1/1999 și au fost majorate cuantumul amenzilor pentru persoanele fizice și persoanele juridice. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, regulile de igienă și de distanțare socială stabilite de către specialiști”, a transmis CJSU Maramureș.

Tatuaje Sighet

Citește și