În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, aproape 200 de poliţişti maramureşeni au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătorile pascale.

În această perioadă în judeţul Maramureş numărul infracţiunilor se situează sub media ultimilor ani.

De asemenea, numărul accidentelor de circulație și al persoanelor rănite sau decedate în astfel de accidente este mai mic față de anii trecuți, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de poliţişti, și-au atins scopul.

Aceste rezultate se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă.

În perioada 28 aprilie – 02 mai a.c., pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii maramureşeni au aplicat 612 sancţiuni, în valoare de 209 583 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 1 306 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 413 sancţiuni contravenţionale, 204 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au retras 8 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 30 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 14 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și