Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a subliniat faptul ca s-a tinut cont de solicitarea consilierului judetean Calin Ioan Bota si a propus utilizarea sumei de 36,35 mii lei pentru a fi premiati cei 31 elevi care au obtinut, in 2017, media 10.00 la examenele de final de gimnaziu si liceu, sesiunea iunie – iulie 2017.

Astfel, s-a stabilit premierea cu suma de 1.500 de lei a celor cinci elevi maramureseni care au obtinut nota 10.00 la Bacalaureat, respectiv cu 1.000 de lei a celor 26 de elevi din Maramures care au obtinut media 10.00 la Evaluarea Nationala.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 13 octombrie 2017, de la ora 14.00, in sala de sedinte ”Bogdan Voda” a Consiliului Judetean Maramures si a fost prezidata de vicepresedintele Ioan Doru Dancus. Acesta a transmis gandurile bune si felicitarile presedintelui Gabriel Zetea, cu mentiunea ca, desi nu a putut sa fie fizic la acest moment important, este cu gandul alaturi de fiecare dintre acesti performeri in educatie, dar si de parinti si dascalii care i-au pregatit. Alaturi de vicepresedintele Ioan Doru Dancus s-au aflat consilierii judeteni Liliana Moga, presedintele Comisiei pentru Tineret si Sport, Cornel Varga, presedintele Comisiei pentru Cultura si Calin Bota, initiatorul acestui proiect.

Ioan Doru Dancus: Este nevoie de un sistem educational performant pentru a obtine succese notabile

Reprezentatul executivului Consiliului Judetean a subliniat faptul ca isi doreste ca acest moment sa se repete de la an la an, sa aiba o ciclicitate, iar sala sa fie tot mai plina de absolventi care obtin nota 10.00 la examenele nationale.

”Am un mesaj de felicitare pentru voi, care faceti cinste parintilor si dascalilor vostri. Suntem mandri de reusita obtinuta in aceasta etapa a vietii voastre si va dorim sa va dezvoltati ca specialisti in domeniile in care doriti sa performati. Iar daca veti ajunge aici, in locul nostru, speram sa va amintiti cu placere de acest moment si sa continuati initiativele noastre bune, aplicandu-le cu cei care vor veni in urma voastra.

Noi, cei din administratia judeteana, alaturi de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, transmitem cele mai sincere felicitari pentru performantele obtinute si va asteptam cu noi si noi succese. Iar colegii care vin in urma voastra speram sa va urmeze exemplul, deoarece este nevoie de un sistem educational performant pentru a obtine succese notabile”, a conchis vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Doru Dancus.

Felicitari au venit si din partea inspectorului scolar general, Ana Moldovan, care a subliniat faptul ca institutia Consiliului Judetean a acceptat fiecare parteneriat in domeniul educatiei care a fost propus de-a lungul anilor, accentuand ideea ca doar oamenii educati apreciaza educatia. A amintit, totodata, si de proiectul ”Primul ghiozdan” pentru copiii din clasele 0, initiat de consilierul judetean Liliana Moga si care, in acest an a fost implementat, prin parteneriat cu UAT-urile, la nivel judetean.

”Este pentru mine un privilegiu sa pot onora si premia excelenta in educatie alaturi de Consiliul Judetean si multumesc reprezentantilor institutiei ca sunt deschisi la toate proiectele propuse de Inspectoratul Scolar. Va felicit din tot sufletul pentru performanta de exceptie pe care ati avut-o, deoarece media 10.00 este un rezultat care are in spate foarte multa munca, foarte multa determinare si un efort consistent al familiei, care a inteles importanta educatiei. Sper ca absolventii de gimnaziu sa repete aceasta frumoasa experienta si peste patru ani, la examenul de Bacalaureat, iar absolventii de liceu sa obtina o medie similara in anii de facultate, pentru a fi recompensati de universitatile pe care au ales sa le urmeze” , a declarat inspectorul scolar general, Ana Moldovan.

Felicitari au venit si din partea consilierilor judeteni prezenti in sala, Liliana Moga, Cornel Varga si Calin Bota, ultimul citand din Aristotel si aratand ca, ”radacinile educatiei sunt amare, dar fructul este dulce”. In final, cei prezenti in sala au multumit Consiliului Judetean pentru acest premiu care recunoaste performanta si au promis sa fie la fel de determinati si in viitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și