Astfel, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare beneficiază de suma de 4.000 mii lei iar Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare de 1.000 mii lei, care se acordă prin transferuri din bugetul propriu al județului, în timp ce 681,00 mii lei reprezintă rambursări de credit.

Președintele Consiliul Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că instituția județeană a făcut eforturi, de-a lungul timpului, de a finanța cele două spitale din subordine și a le aduce la un nivel mai mult decât acceptabil în ceea ce privește oferirea de servicii la un nivel calitativ înalt pentru pacienții care le trec pragul.

„În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, avem un buget alocat pentru anul 2018 mult mai mare decât anul trecut, respectiv 4 milioane de lei față de 2,5 milioane de lei bugetul inițial. Dacă vom avea la dispoziție, pe parcursul anului, sume suplimentare, vom acorda noi finanțări, deoarece sănătatea este unul dintre lucrurile importante. Cu acești bani, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare va putea să își acopere parte din cheltuieli, iar din fondurile proprii să facă investițiile extrem de importante pentru finalizarea buncărelor care vor adăposti aparatele de radioterapie.

Fără botox – minus 15 ani în mod garantat! O metodă inovatoare!
Acest contract pe care l-am semnat anul trecut, cu Banca Mondială, la sediul Guvernului, reprezintă una dintre marile realizări ale județului Maramureș în 2017. Aceste aparate, întâi cel pe care îl vom primi din partea Băncii Mondiale, iar apoi cel pe care sper să îl instalăm din fondurile proprii ale Consiliului Județean Maramureș și ale Spitalului Județean din Baia Mare, vor genera la nivelul județului un turism sanitar. Foarte mulți oameni vor veni din județele învecinate pentru a beneficia de serviciile pe care le va oferi spitalul nostru, respectiv servicii care vor duce la prelungirea vieții bolnavilor.

În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, acesta are un buget pe partea de dezvoltare, pentru investiții la reabilitarea șarpantei, de 1 milion de lei propus pentru acest an, sume care am înțeles, în urma discuțiilor avute cu managerul Sorina Bîrle, că sunt suficiente. În funcție de evoluția lucrărilor, care în total vor depăși 2 milioane de lei, am convingerea că vom putea să oferim finanțări suplimentare”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Informații furnizate de Consiliul Județean Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet