Festivitatea de premiere s-a desfășurat în Holul Palatului Administrativ din Baia Mare, iar suma totală acordată sub formă de premii, în acest an, de către Consiliul Județean Maramureș, celor 618 elevi și profesori a fost de 120.000 de lei, cu 50.000 de lei mai mult față de fondurile alocate în anul precedent. În ceea ce privește numărul elevilor olimpici ai județului și al profesorilor care se dedică pregătirii lor se observă, de la an la an, o continuă creștere. Astfel, dacă în anul 2017 au fost premiați 184 de elevi și 150 de profesori, în 2018, numărul olimpicilor a crescut la 345, iar cel al dascălilor coordonatori, la 273.

Gabriel Zetea: Voi propune consilierilor județeni ca, în 2019, să dublăm fondurile alocate învățământului”

Pornind de la această realitate, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că, de fiecare dată, acest moment al premierii olimpicilor este unul special pentru executivul instituției județene. „Este o bucurie să ne întâlnim și în acest an, într-un număr atât de mare, în Palatul Administrativ, casa Consiliului Județean și a Prefecturii Maramureș. Doresc să vă felicit pe fiecare în parte, pe voi, cei care excelați la învățătură, pentru felul în care vă pregatiți, pentru modul în care învățați și faceți cunoscut numele județului nostru prin rezultatele deosebite pe care le obțineți la fiecare competiție la care participați.

În anul care tocmai se încheie, Consiliul Județean Maramureș a fost partener al Inspectoratului Școlar Județean, dar și al multor școli din județ care au dorit să implementeze proiecte județene, naționale sau europene. La final de an, când facem bilanțul rezultatelor acestor parteneriate, putem să afirmăm că suntem pe deplin mulțumiți. Apreciem munca și efortul depus atât de elevi, cât și de dascăli deopotrivă și, tocmai de aceea, pentru anul viitor, voi propune colegilor consilieri județeni să dublăm fondurilor alocate învățământului.

Dorința mea este ca aceste premii pe care le oferim să stimuleze tot mai mulți elevi ai Maramureșului să performeze în disciplinele pe care le cunosc și le stăpânesc și să ducă cu mândrie, mai departe, numele județului nostru, în toate competițiile la care participă”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

„Este o mare onoare și o mare bucurie să particip la ultima activitate din anul calendaristic al Inspectoratului Școlar Județean. Este momentul cel mai festiv, cu siguranță, pentru că am deosebita bucurie să îi privesc olimpicii maramureșeni, pe care îi salut cu toată dragostea și prețuirea. Totodată, adresez cele mai calde gânduri de bine și distinșilor mei colegi profesori, cadrelor didactice care le-au îndrumat pașii. Fără îndoială, performanța mă onorează.

Se află aici ocupanții locului întâi pe fiecare disciplină și pe fiecare nivel de studii, începând cu elevii de gimnaziu și încheind cu cei din anul terminal de liceu, participanți la concursurile și olimpiadele naționale care au fază județeană. Sunt foarte mulți și doresc să îi felicit pe fiecare în parte, dorindu-le ca anul viitor să fie alături de colegii lor, la minister, pentru festivitatea de premiere a olimpicilor naționali și internaționali. Am convingerea că mulți dintre olimpicii de azi vor ajunge să fie recompensați, în anul care vine, la un nivel și mai înalt.

Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinților instituției și consilierilor județeni pentru faptul că ne-au aprobat toate proiectele legate de dezvoltarea învățământului în județul Maramureș, în ultimii ani. Cu asemenea reprezentanți în Consiliul Județean, legea descentralizării va fi benefică și pentru învățământ și, ca atare, cu siguranță o vom susține”, a arătat și inspectorul școlar general, Ana Moldovan.

Citește și