Lucrătorii noştri au identificat proprietarul imobilului, cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, care a declarat că deţine la domiciliul său 8 colete care conţin ţigări, pe care apoi le-a predat poliţiştilor de frontieră.
Pe timpul cercetărilor, echipa de intervenţie a fost condusă de câinele de urmă Noya, de la imobilul respectiv până la un teren îngrădit, aflat la 1,5 km, unde lucrătorii noștri au mai descoperit încă şase colete din același lot.
Cele 14 colete au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.482 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 74.980 lei.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* În data de 19.11.2014, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat pe malul râului Tisa două persoane şi mai multe colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea bărbaţilor efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care aceştia au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anunţate de urgenţă autorităţile de frontieră ale statului vecin.
La faţa locului au fost descoperite cinci colete care conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.500 lei.
Tot lucrătorii din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit, într-o clădire dezafectată, situată în apropierea frontierei de stat, cantitatea de 5.100 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 45.000 lei.
In ambele cazuri, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, aflaţi în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, au observat noaptea trecuta, în jurul orei 01.00, mai multe persoane care transportau de la râul Tisa către interior baxuri cu ţigări.
Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce şi, deoarece acestea nu s-a supus, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical.
Cei in cauza au abandonat coletele şi, profitând de vremea nefavorabilă şi ceaţă, au fugit în direcţii diferite.
La faţa locului au fost descoperite 8 baxuri care conţineau cantitatea de 3.650 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 32.200 lei.
În cauză se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet