În perioada 12 – 18.09 a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice Maramureş, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti de frontieră, au efectuat 90 controale pentru identificarea persoanelor care se abat de la respectarea normelor privind transportul, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Au fost verificate 138 mijloace de transport material lemnos şi au fost efectuate controale atât în fondul forestier cât şi în alte spaţii de depozitare şi comercializare a materialului lemnos.

În urma acestor activităţi, poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni şi au aplicat 78 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 134 000 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a peste 140 mc lemn transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de însoţire şi provenienţă.

Exemple:

La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au efectuat controale la depozitele de material lemnos ale unor operatori de pe raza localităţii Borşa.
În urma verificărilor efectuate, au fost constatate două contravenţii, prevăzute de Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea delictelor silvice, ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 20 000 de lei.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 33 mc material lemnos în valoare de aproape 2 300 de lei.

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poieni, au efectuat controale sâmbăta trecută în cantonul silvic I Penatai Paulic de pe raza localităţii Poienile de sub Munte.

Participanţii la acţiune au identificat patru bărbaţi din localitate care au tăiat fără drept de pe picior 26 de arbori de esenţă molid pe care intenţionau să-i transporte la domiciliu.

Lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Poieni iar bărbaţii sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și