Decesul cu numărul 22 pe lista pacienților cu coronavirus e o tânără de 31 de ani care era însărcinată în 5 luni. Femeia fusese internată n urmă cu două săptămâni în stare gravă și de atunci a fost intubată.

Tânăra de 31 de ani din Șomcuta Mare, însărcinată în cinci luni, a fost transportată la spitalul din Baia Mare după ce s-a simțit extrem de rău. În urma consultului de specialitate, medicii i-au pus diagnosticul: dublă pneumonie. Conform unor surse medicale aceasta a refuzat tratamentul motivând că este însărcinată în cinci luni. În scurt timp, tânăra s-a simțit și mai rău, iar medicii i-au făcut testul pentru COVID-19, acesta ieșind pozitiv.

Tânăra a fost transferată la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) – Suport COVID, unde a fost intubată. Întrucât tratamentul pentru coronavirus nu dădea niciun rezultat, s-a făcut apel la donatori de plasmă, dintre persoanele care au fost deja infectate și s-au vindecat.

Conform informațiilor din buletinul oficial al autorităților, tânăra prezenta comorbități. În plus, din câte se pare, ea s-a infectat la o întâlnire religioasă. Nimeni din familia ei nu a mai fost confirmat pozitiv până în acest moment.

Citește și

loading...