Exemple de sancțiuni și măsuri complementare luate la nivel național:

În perioada 2 – 4 aprilie a.c., în urma acțiunilor derulate de polițiști pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2.953 de sancțiuni, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 45 de sancțiuni aplicate bicicliștilor, respectiv 34 pietonilor.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru conducere agresivă, 46 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 47 pentru depășire neregulamentară.

Totodată, au fost reținute 532 de permise de conducere și 74 de certificate de înmatriculare.

În total, au fost aplicate 4.901 sancțiuni, în valoare de 2.224.781 de lei.

Polițiștii au constatat 40 de infracțiuni, dintre care 39 la regimul rutier și 1 de altă natură.

De la intrarea în vigoare a noilor modificări legislative, respectiv 27 februarie 2022, au fost aplicate 402 sancțiuni pentru conducerea agresivă, fiind suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în toate cazurile.

Exemple:

1. La data de 3 aprilie 2022, un bărbat a fost depistat în trafic, pe autostrada A2 București-Constanța, conducând un autovehicul, cu 250 km/h. Conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru 120 de zile.

2. La data de 4 aprilie 2022, un bărbat a fost depistat, care conducea un autoturism, în parcarea unui complex comercial, în programul de funcționare cu publicul și care a efectuat manevre intenţionate de derapaj controlat al vehiculului, în vederea rotirii acestuia.

A fost sancționat cu amendă, în valoare de 2.755 de lei și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.

3. La data de 3 aprilie a.c., un bărbat a fost depistat, în comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova, în timp ce se deplasa pe drumurile publice, în calitate de biciclist, sub influența băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul, care a indicat 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancționat, cu amendă de 870 de lei.

4. La data de 4 aprilie 2022, un bărbat a fost depistat în trafic, pe autostrada A1/București-Râmnicu Vâlcea, conducând un autovehicul la o distanță foarte mică față de autovehicul care circula în fața sa.

În cauză, conducătorul auto a fost sancționat și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 30 de zile.

MARAMUREȘ - ACȚIUNE PE LINIE RUTIERĂ, derulată și pe parcursul zilei de azi

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet