Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 19 octombrie a.c., au participat 111 de polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor şase acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 62 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 838 de persoane şi au fost verificate 62 mijloace de transport, din care 51 mijloace de transport public în comun şi un operator autorizat/transportator de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, astfel:
- 60 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
- o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 2.000 de lei.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ, informează IPJ Maramureș.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și