Adeverințele erau folosite de români care au călătorit în Uniunea Europeană.

Polițiștii din Baia Mare s-au sesizat din oficiu în ianuarie că mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană își fac rost de adeverințe false, care atestă că au făcut teste COVID (PCR), al căror rezultat este negativ.

O grupare punea la dispoziția cetățenilor care călătoresc în Uniunea Europeană adeverințe false de testare Covid, contra sumei de aproximativ 200 de lei, scrie Mediafax.

De asemenea, într-un punct de trecere al frontierei, asupra persoanelor aflate într-un autoturism au fost descoperite astfel de adeverințe.

Vineri, Croația a fost scoasă de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform unei decizii luate vineri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Lista țărilor pentru care se instituie carantina la intrarea în România fusese actualizată joi, iar Croația se afla printre ele.

Testul PCR negativ este obligatoriu la îmbarcare pentru cei care vin din zonele de pe listă. De asemenea, carantina a fost redusă la 10 zile.

Pentru persoanele care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet