Anunțul a fost făcut chiar azi, 25 ianuarie, de către oficialii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș.

„În data de 24.01.2021 Direcția Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA Maramureș) a fost notificată privind
depășirea mortalităților tehnologice la o fermă de creștere și îngrășare a porcilor cu punct de lucru in localitatea Seini. În aceeași zi medicul veterinar oficial de circumscripție s-a deplasat ta fața locului, a făcut inspecția clinică și a recoltat probe de organe de la porcii morți, în conformitate cu prevederite rnanualului de diagnostic în Pesta Porcină Africană (PPA). Exptoatația a fost plasată sub restricțiile prevăzute în situația suspiciunilor de PPA.

Examenul RT-PCR executat în dimineața zitei de 25.01.2021 a confirmat suspiciunea, probele vor fi expediate pentru confirmare ta IDSA București. O echipă de specialiști din cadrul DSVSA Maramures se aftă la exploatația în cauză pentru efectuarea anchetei epidemiologice”, precizează DSVSA Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și