Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat în sistem integrat 41 de misiuni pe raza județului, în ultimele 24 de ore.

Au fost angrenate 85 de efective care au procedat la paza locațiilor de carantinare, la asigurarea ordinii și siguranței publice, la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu.

Pentru executarea misiunilor au fot utilizate 26 mijloace de mobilitate.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat în țară 411 maramureșeni, din care 410 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu, conform procedurilor stabilite, iar o persoană a solicitat și a intrat în carantină instituționalizată.

Reamintim cetățenilor că activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase, cu participarea publicului, care se desfășoară doar în exteriorul lăcașurilor de cult, precum și practicile și ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcașurilor de cult (cu participarea a maxim 16 persoane) se realizează cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite.

.A fost reluată activitatea cabinetelor de medicină dentară pentru cazurile care nu reprezintă urgență, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecțiilor.

Echipajele mixte care au fost la datorie, în această perioadă, au desfășurat activități preventive pentru limitarea și răspândirea infecției cu noul Coronavirus.

De asemenea, le-au prezentat și explicat cetățenilor măsurile instituite pentru starea de alertă și au oferit răspuns la întrebări.

Datele centralizate la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș relevă 13 locații de carantinare.

În izolare la domiciliu se află 462 cetățeni, statistică ce include și membri familiei.

Sunt în carantină 284 persoane venite în țară în perioada stării de urgență din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu prevederile stabilite au intrat și au rămas în carantină instituționalizată pentru perioada stabilită de 14 zile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să aibă un comportament responsabil și să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă.

Este important să păstreze distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și