Au fost angrenate 93 de efective pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare. În executarea misiunilor s-au utilizat 38 mijloace de mobilitate. S-au preluat și condus în carantină instituționalizată din punctele de trecere a frontierei de stat cinci persoane venite din state aflate în zona roșie de risc.

Au fost verificate peste 270 de persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare. S-au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.230 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional cinci persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș are centralizate date cu privire la 14 locații de carantinare. În izolare la domiciliu sunt 157 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 434 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Rugăm cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Persoanele pot beneficia de suport psihologic și sprijin social prin apelarea gratuită a numărului de telefon 0800.070.030 din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00. Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică”, precizează CJSU Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet