Din păcate însă, reprezentanții Serviciului de Ambulanță al județului Maramureș nu pot lua măsuri în acest sens, neexistând o bază legală conform căreia cei care confundă ambulanța cu taxiul să fie amendați.

Sună la 112 și inventează diverse afecțiuni doar pentru a ajunge în oraș mai repede. Este prostul obicei ai celor care locuiesc în localitățile limitrofe municipiului Baia Mare. Cel mai des astfel de situații sunt întâlnite în preajma sărbătorilor, când orarul de funcționare a mijloacelor de transport în comun nu este atât de intens ca și în zilele lucrătoare.

„De multe ori se fac astfel de solicitări eronate. La dispecerat invocă diverse dureri iar când ajung la Unitatea de Primire Urgențe al spitalului aceste persoane fug. Nu avem nicio bază legală pentru a putea lua măsuri împotriva lor. Ar trebui ca cei care confundă ambulanța cu taxi-ul să plătească pentru solicitările eronate”, a declarat Ligia Micle, directorul Serviciului de Ambulanță al județului Maramureș.

Prostul obicei practicat de către aceste persoane reprezintă și o lipsă de responsabilitate și respect. În timpul în care ambulanța se deplasează la o astfel de solicitare poate în altă localitate un maramureșean chiar are nevoie de servicii medicale de urgență.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și