Astfel, ieri, 11 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au desfăşurat activităţi pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Între orele 07.30 - 21.00, poliţiştii au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului şi au aplicat, pentru neregulile constatate, 49 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 10 440 de lei.

Având în vedere informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie privind semnalarea unor precipitaţii importante pe raza judeţului Maramureş, poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet