Între orele 07.00 – 21.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare şi cei din Vişeu de Sus au efectuat controale în trafic menite să prevină producerea de accidente rutiere şi să combată cauzele generatoare ale acestora.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au depistat şi sancţionat 62 de conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor este de peste 12 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut şapte permise de conducere şi în cinci cazuri au întocmit dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Trei persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, depistate pe raza localităţilor Şomcuta Mare, Vişeu de Sus şi Dumbrava în timp ce conduceau autoturisme chiar dacă nu aveau permise sunt cercetate pentru conducere fără permis. Altele două, de 35 respectiv 40 de ani, depistate în timp ce conduceau autoturisme ale căror autorizaţii de circulaţie erau expirate, pe raza localităţilor Moisei şi Bistra, sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Conform art. 335 din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani iar potrivit art. 334, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat potrivit legii constituie de asemenea infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet