În perioada 22 – 24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe activităţi în scopul creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Astfel, ei au controlat mai multe autovehicule şi au constatat şapte infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În patru cazuri este vorba despre conducere sub influenţa băuturilor alcoolice iar în alte trei despre conducere fără permis respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis este necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.

În toate aceste situaţii poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 12 permise de conducere.

Exemplu:
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe DC 68 din localitatea Bozânta Mică, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unei autoutilitare.

Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea. Poliţiştii au pornit în urmărirea lui şi l-au oprit după aproximativ doi kilometri.

La volanul autovehiculului a fost identificat un tânăr de 30 de ani, din comuna Ardusat, care nu deţine permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Autoutilitara condusă aparţine unei societăţi comerciale din comuna Ardusat. Poliţiştii l-au contactat pe administrator care a declarat că tânărul a luat autovehicul şi l-a condus fără acordul său.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet