Ţara Lăpuşului a fost punctul de întâlnire pentru cele 100 de baloane cu aer cald ajunse în Maramureş din toată Europa. După ce au făcut cunoştinţă cu relieful şi curenţii de aer din zonă, piloţii s-au bucurat de la înălţime de peisaj.

„E foarte interesant să vezi o sută de baloare concomitent în aer, e ceva extraordinar. Pentru prima dată să participi la un aşa eveniment e ceva foarte nice”, spune Adam Cravcenco, pilot din Republica Moldova.

„Oau, a fost extraordinar! Prima dată am zburat, a fost fain! Timpul bun, o mulţime de baloane”, afirmă Angela Macovei, pasager.

Evenimentul „Maramureş Balloon Fiesta - 100 de baloane pentru România” are loc până duminică, la Aeroclubul Baia Mare. În fiecare zi, vor fi câte 2 sesiuni de zbor liber cu balonul cu aer cald. Prețul e de 450 lei pentru adulți și 350 lei pentru copii. Zborurile ancorate sunt mult mai ieftine: 30 lei/persoană.

„Sunt superbe! Deci singurul cuvânt! E superb! (Aţi zbura cu unul?) Nu ştiu dacă aş avea curajul să zbor cu unul. Deci curaj nu ştiu, dar intenţie poate că ar fi”, spune o femeie.

Ultima zi a festivalului va fi dedicată Centenarului.Toate cele 100 de baloane vor fi ancorate la câţiva metri înălţime de sol, iar copiii vor putea experimenta, gratuit, zborul la mică înălţime.

„Am încercat să aducem o sută de baloane din toate ţările europene care care au baloane cu aer cald. Se pare că ne-a reuşit”, afirmă Loredana Ionescu - organizatorul festivalului.

Organizatorii au pregătit şi zboruri cu planorul, un târg meșteșugăresc și ateliere de creaţie pentru copii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și