"Pentru obiectivul menţionat este în derulare lucrarea ”Reparaţii ansamblu golire de fund şi mecanisme baraj Strâmtori-Firiza, judeţul Maramureş”. Lucrările de reparaţii au fost demarate la începutul lunii ianuarie 2022. Până în momentul actual, lucrările au fost realizate în proporţie de 86%. Termenul de finalizare conform contractului este 16 decembrie 2022. În vederea realizării decolmatării prizei golirii de fund şi a montării batardoului de etanşare, în data de 13 iunie, specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş au început procesul de golire parţială a lacului de acumulare Strâmtori-Firiza", a spus Ioan Curt.

Conform aceleiaşi surse, la finele lunii septembrie, nivelul apei în baraj a fost coborât din nou, după ce la un moment acesta a crescut.

"După realizarea decolmatării a fost crescut cu câţiva metri nivelului apei în lac, în vederea împrospătării apei brute furnizate către SC VITAL SA. La finalul lunii septembrie s-a coborât din nou nivelul lacului, în vederea extragerii batardoului de etanşare a prizei golirii de fund - lucrare ce urmează să fie realizat cu ajutorul scafandrilor. Pe parcursul desfăşurării lucrărilor nu au fost depistate avarii în corpul barajului", a mai precizat Ioan Curt.

Barajul de acumulare Strâmtori-Firiza asigură alimentarea cu apă a municipiului Baia Mare şi a mai multor localităţi rurale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și