Reacţia Biroului Executiv al Colegiului Medicilor Maramureş a fost făcută publică după ce, în cursul nopţii de 14 spre 15 noiembrie, în Serviciul UPU al Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare câteva zeci de persoane au intrat ilegal în incinta secţiei, acestea proferând injurii la adresa personalului şi având chiar tendinţa de a lovi persoanele aflate în serviciu.

Acestea solicitau externarea unei persoane în vârstă de 60 de ani, afectată de noul coronavirus, lucru pe care l-au şi obţinut, pacienta decedând ulterior acasă.

Astfel, Colegiul Medicilor Maramureş atrage atenţia asupra faptului că actul medical trebuie să se poată desfăşura în condiţii de maximă siguranţă şi de respect, cu atât mai mult în condiţiile de presiune extraordinară la care este supus personalul medical în contextul actual al pandemiei.

De asemenea, se reiterează ideea privind susţinerea pe care organele de ordine publică trebuie să o acorde în mod imediat şi nemijlocit pentru prevenirea unor incidente de natură să pună în pericol integritatea corpului medical.

"Colegiul Medicilor Maramureş condamnă acest tip de manifestări şi susţine orice demers legal pentru câştigarea dreptăţii. Profesia medicală, în toată lumea, în oricare condiţii s-ar desfăşura, trebuie să fie respectată, iar membrii ei trebuie să se bucure de aprecierea întregii societăţi. Astfel de gesturi, care se repetă în ultima vreme, alimentate în mod voit sau nu de diferite elemente ale societăţii, arată concret ceea ce până acum era doar sugerat: lipsă de încredere, lipsă de respect şi dispreţ pentru valoare. Facem apel la simţul civic al fiecărui român pentru a preveni şi combate astfel de manifestări condamnabile. Să acordăm medicilor respectul cuvenit, pentru ca cei care se luptă pentru viaţa şi sănătatea tuturor celor pe care îi au în grijă să-şi poată desfăşura activitatea în deplină securitate socială", au subliniat reprezentanţii Biroului Executiv al Colegiului Medicilor Maramureş.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au confirmat, pentru AGERPRES, că poliţiştii au intervenit la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare pentru a aplana conflictul, iar cercetările sunt continuate pentru a stabili cauza incidentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și